Waarom het beschermen van jouw apparaten cruciaal is voor de beveiliging van je organisatie

Waarschijnlijk heeft jouw IT-team of IT-partner het wel eens gehad over geavanceerde firewalls, krachtige anti-virus software en strakke netwerkbeveiliging. Maar een van de meest kritieke aspecten van je beveiligingsstrategie bevindt zich letterlijk binnen handbereik: de apparaten van je medewerkers. Laptops, smartphones en andere endpoints zijn de toegangspoorten tot je bedrijfsgegevens, en als ze niet goed beveiligd zijn, vormen ze een groot risico.

 

Waarom zijn jouw apparaten zo belangrijk? 

Stel je voor dat jouw bedrijf een fort is. Je hebt dikke muren (je netwerkbeveiliging) en bewakers bij de poort (je firewalls). Maar als er iemand in je fort woont met een geheime sleutel die onbeveiligd is, dan maakt dat jouw hele verdediging zwakker. Die sleutel, dat zijn jouw apparaten. 

Laptops en smartphones worden dagelijks gebruikt voor toegang tot bedrijfsgegevens, het verzenden van gevoelige e-mails en het openen van documenten. Elk apparaat dat met jouw netwerk verbonden is, is een potentiële toegangspoort voor cybercriminelen. Bovendien nemen veel medewerkers hun apparaten mee naar huis, waardoor ze blootgesteld worden aan netwerken die misschien niet zo goed beveiligd zijn als die van jouw kantoor. Dit maakt ze een aantrekkelijk doelwit voor hackers. Hier komt end-point bescherming of te wel Managed Endpoint Detection and Response (EDR) in beeld als dé beste eerste stap naar maximale bescherming. 

Wat is Managed Endpoint Detection and Response (Managed EDR of MDR)? 

Managed EDR is een dienst waarbij wij, als jouw cybersecuritypartner, 24/7 toezicht houden op alle apparaten binnen jouw organisatie. We detecteren bedreigingen en reageren er direct op, zodat potentiële aanvallen in de kiem gesmoord worden voordat ze schade kunnen aanrichten. 

In tegenstelling tot traditionele antivirussoftware, die vooral reactief is, werkt Managed EDR proactief. Het identificeert niet alleen bekende bedreigingen, maar ook verdacht gedrag dat kan wijzen op nieuwe, onbekende aanvallen. Dit betekent dat zelfs als een hacker probeert om jouw systemen binnen te dringen via een nog onbekende zwakke plek, Managed EDR klaarstaat om dat te voorkomen. 

 

De voordelen van Managed EDR voor jouw organisatie 

  1. Continue monitoring en snelle respons: Cyberdreigingen kunnen elk moment toeslaan, dag en nacht. Met Managed EDR wordt elk apparaat in jouw organisatie continu in de gaten gehouden. Zodra er iets verdachts gebeurt, wordt er direct actie ondernomen. Dit verkleint de kans op datalekken en zorgt ervoor dat potentiële schade beperkt blijft. 
  1. Detectie van geavanceerde dreigingen: Hackers worden steeds slimmer en gebruiken steeds geavanceerdere technieken om systemen binnen te dringen. Managed EDR is uitgerust met geavanceerde AI en machine learning technologieën om ook de meest geavanceerde aanvallen te detecteren. 
  1. Minder werk voor jouw IT-team: Door het beheer van endpointbeveiliging uit te besteden aan experts, ontlast je jouw interne IT-team. Dit geeft hen de ruimte om zich te focussen op andere belangrijke taken en zorgt ervoor dat de beveiliging van jouw apparaten altijd up-to-date is. 
  1. Compliance en rapportage: Veel sectoren vereisen strikte naleving van regelgeving op het gebied van gegevensbescherming. Managed EDR helpt je niet alleen om aan deze eisen te voldoen, maar zorgt ook voor uitgebreide rapportages, zodat je altijd inzicht hebt in de beveiligingsstatus van jouw apparaten. 

Bescherm wat belangrijk is 

In een tijd waarin geavanceerde cyberaanvallen steeds vaker voorkomen, zeker in het MKB, is het beschermen van de apparaten in jouw organisatie geen luxe meer, maar een absolute noodzaak. Met Managed Endpoint Detection and Response van tien security weet je zeker dat elk apparaat, van laptop tot smartphone, goed beveiligd is. Zo voorkom je dat hackers toegang krijgen tot jouw waardevolle bedrijfsgegevens en zorg je ervoor dat jouw organisatie een stap voor blijft op cybercriminelen. 

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw organisatie kunnen helpen om een tien voor security te behalen. Want het beschermen van jouw apparaten is de eerste stap naar een ondoordringbare beveiliging. 

Deel dit met je netwerk:

WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Facebook