Waarom een virusscanner niet genoeg is tegen cyber dreigingen

Een virusscanner op je laptop of mobiele telefoon genoeg is om je tegen alle cyberdreigingen te beschermen? Nou, dan hebben wij nieuws voor je: dit is slechts het topje van de cyberbeveiliging-ijsberg. Laten we eens dieper duiken in waarom een virusscanner alleen niet genoeg is en waarom je meer nodig hebt om echt veilig te zijn in de digitale wereld.

Virusscanners: Een logische eerste stap, geen oplossing

Een virusscanner is een essentieel gereedschap in je cyberbeveiliging-arsenaal, maar het is slechts een begin. Deze scanners zijn goed in het opsporen van bekende virussen en malware, maar de wereld van cyberdreigingen evolueert voortdurend. Nieuwe malware wordt dagelijks gecreëerd en soms kunnen virusscanners deze nieuwe bedreigingen niet direct herkennen.

De evolutie van cyberdreigingen

Cybercriminelen worden steeds slimmer en hun methoden steeds geavanceerder. Zeker met behulp van AI. Van phishing-aanvallen en ransomware tot aan gerichte geavanceerde hacks bij een van je klanten en zero-day exploits; de variëteit en complexiteit van deze dreigingen gaan ver voorbij aan wat een standaard commerciële virusscanner kan tegenhouden. Dit betekent dat je kwetsbaar blijft voor een reeks geavanceerde aanvallen. Niet alleen vanuit jezelf, maar ook via je klanten.

Meer dan virussen en malware: De menselijke factor

Een groot deel van de cybersecurity draait om menselijk gedrag. Phishing bijvoorbeeld, richt zich op het misleiden van mensen om gevoelige informatie vrij te geven of kwaadaardige links te openen. Geen enkele virusscanner kan je volledig beschermen tegen misleiding of sociale manipulatie. Daarom is continue monitoring en een partner die dagelijks voor je klaar staat net zo belangrijk.

Maximale cyberbeveiliging: Wat heb je nodig?

Bij tien security begrijpen we dat ware cybersecurity een combinatie vereist van technologie, processen en mensen. Hieronder een paar dingen die je naast een virusscanner nodig hebt:

  • Firewall: Beschermt je netwerk door inkomend en uitgaand verkeer te controleren.
  • Endpoint Protection & Response: Biedt geavanceerde bescherming voor je apparaten en die technologie is in staat direct in te grijpen
  • Security Awareness Training: Educatie over hoe je veilig kunt blijven online.
  • Regelmatige Updates en Patches: zorgen ervoor dat je software en systemen up-to-date zijn tegen de nieuwste dreigingen.
  • Data Encryptie: Beschermt je gegevens, zelfs als ze worden gestolen of onderschept.
  • Incident Response Plan: Een plan voor wat te doen in geval van een cyberaanval.

Om echt veilig te zijn in de digitale wereld, heb je meer nodig dan alleen een virusscanner. Cybersecurity is een dynamisch veld dat constante aandacht en aanpassing vereist. Bij tien security streven we ernaar om dit complexe veld toegankelijk en begrijpelijk te maken voor iedereen. Omdat we geloven dat iedereen ‘een tien voor security’ verdient. Wil je meer weten over hoe je jezelf beter kunt beschermen tegen cyberdreigingen? Neem gerust contact met ons op en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen!

Dus, de volgende keer dat je denkt dat je met alleen een virusscanner veilig bent, denk dan nog eens na. Cybersecurity is een voortdurend gevecht, en het is tijd om je arsenaal uit te breiden!

Cybersecurity voor ZZP’ers

In een wereld waar digitale veiligheid steeds belangrijker wordt, bieden wij essentiële cybersecurity diensten speciaal voor jou als ZZP’er. Onze oplossingen zijn specifiek ontworpen om jou, de zelfstandige ondernemer, te beschermen tegen de steeds veranderende dreigingen van cyberaanvallen, datalekken en online fraude. Als ZZP’er is het cruciaal om proactieve stappen te nemen voor jouw digitale beveiliging, en wij zijn hier om jou daarbij te ondersteunen.

Onze service biedt rond-de-klok detectie en response tegen een breed scala aan cyberdreigingen, inclusief malware, ransomware, phishing-aanvallen, en meer. Zo ben je altijd een stap voor op potentiële cyberdreiging en beveiligings-issues.

Diensten in detail: Hoe beschermen we jouw digitale wereld?
We begrijpen dat jij als ZZP’er behoefte hebt aan flexibele en betaalbare beveiligingsoplossing. Daarom bieden we een dienst aan die makkelijk te integreren is met jouw bestaande online werkplek.