Cybersecurity voor de financiële sector: Een gesprek met Yvonne van der Moolen, CFO

In een recent interview met onze klant Yvonne van der Moolen, CFO van een toonaangevende investeringsmaatschappij, onthulden we inzichten over het belang van cyberbeveiliging in de financiële sector en de manier waarop bedrijven zich aanpassen aan digitale uitdagingen.

Een financiële strateeg aan het roer
Van der Moolen, verantwoordelijk voor het financieel beheer en risicomanagement bij haar bedrijf, benadrukt de cruciale rol van financiële stabiliteit in een sector die voortdurend in beweging is. “Mijn hoofdverantwoordelijkheden liggen bij financiële rapportage en budgettering, maar de echte uitdaging is het balanceren tussen risico en rendement,” zegt ze.

De kern van de missie: Klantgerichte innovatie
De investeringsmaatschappij, geleid door de principes van klantgerichtheid en technologische vooruitgang, streeft ernaar om in kleine, innovatieve bedrijven te investeren. Van der Moolen licht toe: “We richten ons op het creëren van een portefeuille die zowel financieel rendabel is als een positieve maatschappelijke impact heeft.” 

Cyberbeveiliging als hoeksteen van de bedrijfsstrategie
In een wereld waar data gelijk staat aan valuta, is cyberbeveiliging niet langer een bijzaak maar een fundamenteel element van de bedrijfsvoering. “We beheren gevoelige informatie, en het beschermen hiervan is essentieel,” zegt van der Moolen. De keuze voor een alles-in-een cyberbeveiligingsdienst was een strategische zet om zowel proactieve bescherming te bieden als snel te kunnen reageren op dreigingen.

De impact van cyberbeveiliging op de bedrijfsvoering 
Van der Moolen is bijzonder te spreken over de samenwerking met tien security. “De continue monitoring en snelle respons bij incidenten versterken onze positie als een veilige investeringspartner,” vertelt ze. Deze veiligheid is van onschatbare waarde in een sector waar vertrouwen het hoogste goed is.

Kijkend naar de toekomst, ziet Van der Moolen cyberbeveiliging als een integraal onderdeel van bedrijfsstrategieën, vooral met de voortdurende digitale transformatie in de investeringswereld. Haar advies aan branchegenoten is duidelijk: “Onderschat het belang van cyberbeveiliging niet. Een proactieve benadering en investering in goede systemen zijn essentieel.”

Cyberbeveiliging is niet alleen relevant voor grote bedrijven, maar ook voor kleine en middelgrote ondernemingen. Wat we nu inderdaad zien, is een verschuiving waarbij grote bedrijven vaak al beveiligingsmaatregelen hebben genomen, waardoor cybercriminelen zich nu meer richten op kleinere en middelgrote bedrijven als doelwitten. Deze bedrijven hebben misschien niet dezelfde mate van beveiliging geïmplementeerd, waardoor ze een aantrekkelijk doelwit worden voor cyberaanvallen.Het is daarom essentieel dat alle bedrijven, ongeacht hun grootte, investeren in adequate cybersecuritymaatregelen zoals veilige apparaten en software, training van medewerkers en communicatie- & gegevensbescherming.

Ter afsluiting van het interview benadrukt van der Moolen het belang van voorbereid zijn op het onverwachte. “Cyberbeveiliging is een essentieel onderdeel van moderne bedrijfsvoering. Het is belangrijk om altijd voorbereid te zijn,” concludeert ze.

Dit interview met Yvonne van der Moolen biedt waardevolle inzichten in de dynamische wereld van investeringen en de cruciale rol van cyberbeveiliging binnen deze sector. Het benadrukt de noodzaak voor bedrijven om hun digitale verdediging te versterken in een tijdperk waarin data zowel een activum als een kwetsbaarheid is.

Meer informatie over onze cyberbeveiligingsdiensten? Neem direct contact met ons op

Deel deze blog met je netwerk:

WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Facebook