Cybersecurity voor het MKB

security awareness

Waarom het MKB een doelwit is van cybercriminelen

De reden waarom het MKB het doelwit is van cybercriminelen is dat ze worden gezien als gemakkelijke doelwitten. Een kleiner bedrijf heeft niet hetzelfde beveiligingsniveau als de grote bedrijven. Ze hebben vaak niet het budget om te investeren in uitgebreide beveiligingsmaatregelen of de complexe consultancy in te huren. Dat maakt ze tot een aantrekkelijk doelwit voor hackers die aanvallen willen uitvoeren die maximale schade aanrichten. 

MKB niet vaak bewust van gevaren

MKB-bedrijven zijn ook het doelwit vanwege de waardevolle gegevens die ze bezitten. Veel kleine bedrijven beseffen niet hoe waardevol hun gegevens zijn en nemen niet de nodige maatregelen om ze te beschermen. Dit maakt hen tot een voornaam doelwit voor cybercriminelen die gevoelige informatie zoals persoonsgegevens willen stelen en verkopen. Of direct geld vragen door je organisatie aan te vallen met ransomware waardoor je hele organisatie stil komt te staan.

Een andere reden waarom het MKB zo’n aantrekkelijk doelwit is, is dat de medewerkers zich vaak niet bewust zijn van cyberbeveiligingsdreigingen. Dit betekent dat zelfs als het budget er was om in IT security te investeren, ze misschien niet weten waar ze moeten beginnen of op welke cyberbedreigingen ze moeten letten. Dit maakt hen kwetsbaar voor allerlei aanvallen, van phishing-zwendel, ransomware, spoofing of CEO-fraude.

Cybersecurity voor het MKB

Er zijn een paar dingen die het MKB kan doen om zich te beschermen tegen cybercrime. Ten eerste moeten ze zich bewust zijn van de risico’s en leren hoe ze kunnen voorkomen dat ze worden opgelicht of gehackt. Dat noemen wij Security Awareness. Ten tweede moeten ze investeren in een vorm van beveiliging, of dat nu een firewall, een antivirusprogramma of een beheerde beveiligingsdienst is zoals onze Security As a Service. En tenslotte moeten ze hun gegevens veilig houden door ze te versleutelen en er regelmatig een back-up van te maken. Door deze stappen te nemen kan het MKB zichzelf een veel minder aantrekkelijk doelwit maken voor cybercriminelen.

Download de gids voor het MBK

Naam(Required)

Tien tips om de cyberbeveiliging te verbeteren.

Er zijn veel manieren waarop de cyberbeveiliging van je bedrijf kunt verbeteren zonder veel geld uit te geven of onnodige consultants/personeelsleden in te huren.

Hier zijn enkele tips:
1) Installeer antivirussoftware op alle devices
2) Gebruik sterke wachtwoorden
3) Maak gebruik van Multifactor Authenticatie
4) Bewaar kopieën van alle belangrijke bestanden op een andere locatie
5) Werk firewalls regelmatig bij
6) Zorg voor een systeem om incidenten te melden
7) Informeer werknemers over het belang van cyberbeveiliging
8) Zorg ervoor dat je verzekerd bent tegen cyberaanvallen
9) Bespreek met je MSP alle opties en indien nodig vraag externe hulp
10) Neem contact op met tien security!

Curtis Partoredjo, Sales Manager

Vragen? Neem gelijk contact met ons op.
Bel mij of plan een gratis advies gesprek in.

+31617718442