De race tegen cybergevaren: F1 Grand Prix Hack zorgt voor grote phishing aanval op ticketkopers.

Je bent ook nergens meer veilig! Waar dreigingen even snel veranderen als een Formule 1-auto van banden wisselt, is een recent voorval bij de Grand Prix in België een perfect voorbeeld van het belang van waakzaamheid. Een hack bij de organisatie leidde tot phishingmails gericht aan klanten, een scenario dat elke ondernemer – of je nu een MKB of ZZP’er bent – zou moeten aansporen om na te denken over hun eigen digitale veiligheid. Het zijn juist die momenten zoals vakantieperiodes, feestdagen en populaire platformen die misbruikt worden gezien het grote maatschappelijke bereik.

Ticketkopers van de Formule 1 Grand Prix in Spa werden onlangs het doelwit van phishingmails, als gevolg van een datalek waarbij hun e-mailadressen gestolen werden. Deze mails lokten nietsvermoedende ontvangers naar een valse website, met als doel hun bankgegevens te stelen. Geniaal van de hackers en ontzettend moeilijk om niet in te trappen.

MKB en ZZP vaak doelwit hacks

Je denkt misschien: “Ik ben maar een kleine ondernemer, hackers hebben geen interesse in mij.” Maar dat is een misvatting. MKB en ZZP’ers zijn vaak juist aantrekkelijke doelwitten voor cybercriminelen omdat hun beveiliging meestal minder sterk is. Wees waakzaam voor phishing: Train jezelf en je medewerkers om verdachte e-mails te herkennen. Let op vreemde e-mailadressen, spelfouten, en te mooie aanbiedingen.

Beveilig je gegevens. Zorg dat belangrijke data, zoals klantgegevens, goed beveiligd zijn. Dit kan door sterke wachtwoorden, regelmatige updates, en tweefactorauthenticatie. Zorg voor regelmatige back-ups van je belangrijke gegevens, voor het geval je toch slachtoffer wordt van een hack.

Wat biedt tien security?

Bij tien security begrijpen we dat je als MKB of ZZP’er je handen vol hebt aan je bedrijf en dat je misschien niet de tijd of expertise hebt om je cybersecurity op orde te houden. Daarom bieden wij ‘Security as a Service’ aan. Cybersecurity pakketten voor het MKB. Dit houdt in dat wij jouw digitale veiligheid volledig in handen nemen, zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is: je bedrijf laten groeien.

Onze pakketten zijn specifiek ontworpen voor het MKB en ZZP’ers, en bieden oplossingen die passen bij jouw unieke behoeften. Van het trainen van medewerkers in het herkennen van phishing, tot het opzetten van sterke data encryptie en regelmatige security audits – wij staan klaar om jouw digitale kantoor maximaal te beschermen en de risico’s te minimnaliseren.

De hack bij de Formule 1 Grand Prix in Spa is een herinnering dat geen enkel bedrijf immuun is voor cyberdreigingen. Als MKB of ZZP’er verdien je ‘een tien voor security’, en wij bij Tien Security zijn hier om dat mogelijk te maken. Neem vandaag nog contact op en zet de eerste stap naar een veiliger digitaal bedrijf.