Security as A Service voor MSP's

security awareness

Whitelabel cybersecurity diensten aanbieden aan je eigen klanten. 

In de huidige digitale wereld is gegevensbeveiliging een cruciaal punt van zorg. Met de toenemende dreiging van cyberaanvallen nemen bedrijven van elke omvang en bedrijfstak maatregelen om hun waardevolle informatie en activa te beschermen. Daarom zijn wij begonnen met het aanbieden van white label Security Operation Center as a Service (SOCaaS) voor MSP’s. Met deze alles-in-één cybersecurity dienst kunnen MSP’s een extra laag cyberbeveiliging toevoegen aan hun bestaande IT-dienstverlening aan hun klanten. In dit artikel leggen we uit waarom SOCaaS gunstig is voor MSP’s en hoe ze het kunnen gebruiken om diensten met toegevoegde waarde voor hun klanten te leveren. 

Wat is SOCaaS? 

Security Operation Center as a Service (SOCaaS) is een cloud-gebaseerde dienst die beheerde beveiligingsdiensten levert aan organisaties. Het stelt MSP’s in staat om op de infrastructuur, netwerken of (Web)applicaties van hun klanten 24/7 bewaking, respons en herstelmogelijkheden aan te bieden om verdachte activiteiten of potentiële bedreigingen in realtime op te sporen. Door gebruik te maken van SOCaaS kunnen MSP’s nu extra beschermingslagen bieden tegen kwaadaardige aanvallen zoals malware, virussen, phishing-zwendel en andere cyberbedreigingen. 

Voordelen van SOCaaS voor Managed Service Providers 

Het belangrijkste voordeel van het aanbieden van SOCaaS als onderdeel van je IT-dienstenpakket is dat het je helpt je te onderscheiden van de concurrentie door diensten met toegevoegde waarde te leveren die andere MSP’s misschien niet kunnen bieden. Bovendien krijg je met SOCaaS toegang tot geavanceerde technologie en middelen tegen een betaalbare prijs, waardoor je voorop kunt blijven lopen als het gaat om cyberbeveiligingsoplossingen. Je kan dankzij het geautomatiseerde karakter van deze dienst de overheadkosten in verband met het inhuren van personeel dat uitsluitend voor bewakingsdoeleinden wordt ingezet aanzienlijk beperken, terwijl je toch in staat bent om de infrastructuur, netwerken of (Web)applicaties van je klanten op afstand effectief te beschermen. Zeker nu het verplicht wordt in de nieuwe NIS2 Europese richtlijn voor MSP’s deze kwaliteit van cybersecurity aan te bieden. 

Bovendien geeft SOCaaS je gemoedsrust in de wetenschap dat de waardevolle gegevens van je klant veilig zijn voor kwaadwillenden die proberen hun netwerk of applicaties binnen te dringen. Bovendien heeft je organisatie met SOCaaS toegang tot real-time analyses waarmee je inzicht krijgt in potentiële bedreigingen voordat het ernstige problemen worden, zodat je er proactief op kunt reageren; zo zorg je ervoor dat in je hele organisatie of in de netwerken of toepassingen van je klanten altijd optimale gegevensbeveiligingsmaatregelen worden gehandhaafd. 

Een ander voordeel van het gebruik van SOCaaS is dat je als MSP-aanbieder je expertise op dit gebied kunt laten zien door klanten te begeleiden bij best practices voor het implementeren van goede cyberbeveiligingsmaatregelen in hun eigen infrastructuur; dit geeft ze gemoedsrust in de wetenschap dat ze professionals achter de hand hebben als er iets misgaat door onverwachte gebeurtenissen. 

Download de gids voor het MKB

Naam(Required)

Tien tips om de cyberbeveiliging te verbeteren.

Er zijn veel manieren waarop de cyberbeveiliging van je bedrijf kunt verbeteren zonder veel geld uit te geven of onnodige consultants/personeelsleden in te huren.

Hier zijn enkele tips:
1) Installeer antivirussoftware op alle devices
2) Gebruik sterke wachtwoorden
3) Maak gebruik van Multifactor Authenticatie
4) Bewaar kopieën van alle belangrijke bestanden op een andere locatie
5) Werk firewalls regelmatig bij
6) Zorg voor een systeem om incidenten te melden
7) Informeer werknemers over het belang van cyberbeveiliging
8) Zorg ervoor dat je verzekerd bent tegen cyberaanvallen
9) Bespreek met je MSP alle opties en indien nodig vraag externe hulp
10) Neem contact op met tien security!

Curtis Partoredjo, Sales Manager

Vragen? Neem gelijk contact met ons op.
Bel mij of plan een gratis advies gesprek in.

+31617718442