Pentest uitvoeren

Tegenwoordig heeft elke organisatie gevoelige informatie en belangrijke systemen die het bedrijfsproces ondersteunen. Daar heb je vast maatregelen voor genomen om dat te beschermen. Toch ben je benieuwd of alles wel veilig is. Heb je wel een tien voor je security?

Om daar achter te komen kan je een pentest (penetratietest) laten uitvoeren. Door middel van een pentest kan inzichtelijk worden gemaakt waar de risico’s en kwetsbaarheden liggen en kunnen we samen aan de slag om die beveiliging te versterken en risico’s te verminderen.

Wat is een Phishing Mail Test?

Een phishing mail test is een gecontroleerde simulatie van een phishingaanval die wordt uitgevoerd om de weerbaarheid van uw organisatie tegen dergelijke aanvallen te beoordelen. Onze ervaren experts zullen een realistische phishingmail ontwerpen en naar uw medewerkers sturen, om te zien hoe zij reageren. Dit stelt u in staat om zwakke punten in uw beveiligingsbeleid te identificeren en uw medewerkers te trainen om phishingmails te herkennen en te vermijden.

Waarom is een Phishing Mail Test Belangrijk?

Phishingaanvallen kunnen leiden tot gegevensdiefstal, financiële verliezen en reputatieschade voor uw bedrijf. Een enkele klik op een kwaadaardige link in een phishingmail kan ernstige gevolgen hebben. Het is daarom van vitaal belang om proactief te zijn en uw organisatie te beschermen. Met onze gratis phishing mail test kunt u:

  1. De Bewustwording Vergroten: Uw medewerkers leren om verdachte e-mails te herkennen en te rapporteren, wat de algemene beveiligingsbewustwording verhoogt.

  2. Kwetsbaarheden Identificeren: Ontdekken waar uw organisatie kwetsbaar is voor phishingaanvallen en zwakke punten in uw beveiligingsmaatregelen blootleggen.

  3. Preventieve Maatregelen Nemen: Op basis van de resultaten kunt u gerichte maatregelen nemen om uw beveiliging te versterken en potentiële bedreigingen te minimaliseren.

Profiteer van Onze Gratis Phishing Mail Test!

Het is eenvoudig. Neem vandaag nog contact met ons op en meld u aan voor onze gratis phishing mail test ter waarde van €750. Onze experts zullen samen met u de test plannen en uitvoeren op een moment dat voor u het beste uitkomt. Bescherm uw organisatie tegen de gevaren van phishingaanvallen en versterk uw beveiligingsmaatregelen.

Aarzel niet, want uw bedrijf kan het volgende doelwit zijn van een phishingaanval. Grijp deze kans om uw organisatie beter te beschermen en de veiligheid van uw gegevens en medewerkers te waarborgen. Neem nu contact met ons op en profiteer van onze gratis phishing mail test!

Curtis Partoredjo, Sales Manager

Vragen? Neem gelijk contact met ons op.
Bel mij of plan een gratis advies gesprek in.

+31617718442

Hoe werkt een pentest?

Penetratie test (pentest):
Een pentest is een poging om websites, systemen en protocollen te hacken. Dit wordt zowel met tools gedaan als handmatig. Een opgeleide ethical hacker zal deze pentest uitvoeren en per bevinding gedetailleerde uitleg en advies geven. Een penetratie test geeft over het algemeen meer bevindingen per doelwit dan een kwetsbaarhedenscan (vulnerability scan) en kan uiteindelijk leiden tot overname van een server, waardoor de tester verder het netwerk in zou kunnen.

Een pentest kost meer tijd om uit te voeren dan een vulnerability scan. Vaak wordt een pentest gekozen voor doelwitten die vanaf het internet te bereiken zijn, zoals portalen voor klanten en DigiD.

Black en Grey box:
Een pentest is onder te verdelen in twee varianten: een Black box en een Grey box pentest.

  • Een Black box test is een pentest waarbij de aanvaller van tevoren niks weet over een omgeving. De aanvaller probeert van ‘buiten’ naar ‘binnen’ te komen.
  • Een Grey box test daarentegen is wanneer een aanvaller al inloggegevens heeft en dus al ‘binnen’ is. Deze test is interessant om te kijken wat een aanvaller kan doen met een klein beetje kennis, wanneer er een account is gelekt bijvoorbeeld. Overigens, bij een Grey box voeren wij ook een Black box pentest uit.

Kwetsbaarhedenscan (vulnerability scan):
Een vulnerability scan is een geautomatiseerde scan die op een grote hoeveelheid doelwitten eventuele kwetsbaarheden, misconfiguraties en informatielekken kan detecteren. De resultaten van de scan worden door een ethical hacker geanalyseerd en gefilterd op false-positives. Er zal een rapport komen waarin alle gevonden kwetsbaarheden staan met gedetailleerde uitleg en het daarbij behorende advies.

Een vulnerability scan wordt vaak gekozen voor een grote hoeveelheid (interne) doelwitten.