Security Awareness

De zwakste schakel is de mens. Een van de eerste stappen die je snel kan zetten in de strijd tegen cybercriminaliteit, is security awareness. Bij security awareness trainen we jouw mensen bewust te worden van de gevaren die vooral online op de loer liggen. “Klik niet op die link, geef niet zomaar gegevens door, open niet gelijk dat bestand.”

 

security awareness

Security Awareness Training: Wat is het en waarom is het belangrijk?

Een van de belangrijkste (en leukste) manieren om jouw organisatie te beschermen tegen cyberdreigingen is door middel van Security Awareness Training. Wij noemen dat ook wel de Human Firewall.

Wat is Security Awareness Training?

Security Awareness Training is een training waarbij medewerkers van een organisatie geleerd wordt hoe zij zich kunnen beschermen tegen cyberdreigingen. De training bestaat uit diverse modules, waaronder het herkennen van phishing-e-mails, het gebruik van sterk wachtwoorden, manieren dat hackers te werk gaan en veilig werken op het internet.

Waarom is Security Awareness Training belangrijk?

Security Awareness Training is belangrijk omdat de meeste cyberaanvallen gericht zijn op het menselijke aspect van de informatiebeveiliging. Hackers proberen vaak gebruik te maken van de onwetendheid of onoplettendheid van medewerkers om binnen te dringen in een organisatie. Door medewerkers bewust te maken van cyberdreigingen en hen te leren hoe zij zich hiertegen kunnen beschermen, wordt de organisatie als geheel veel beter beschermd tegen cyberaanvallen.

Hoe vaak moet ik mijn medewerkers trainen?

Het is aanbevolen om medewerkers minstens twee keer per jaar te trainen. Aangezien de cyberdreigingen constant door innoveren, is het belangrijk om medewerkers regelmatig bij te scholen zodat zij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en weten hoe zij zich hiertegen kunnen beschermen. We hebben ook ervaring met maandelijkse trajecten en phising campagnes. We zien dan in de resultaten enorm grote stappen op het gebied van cybersecurity bewustwording.

Hoe kan ik Security Awareness Training implementeren?

Er zijn diverse manieren om Security Awareness Training te implementeren, zoals online trainingen, workshops of seminars. Het is belangrijk om een programma te kiezen dat aansluit bij de specifieke behoeften van uw organisatie.

Security Awareness Training is een cruciale stap in de bescherming van uw organisatie tegen cyberdreigingen. Door uw medewerkers bewust te maken van deze dreigingen en hen te leren hoe zij zich hiertegen kunnen beschermen, vergroot u de overall veiligheid van uw organisatie.

Curtis Partoredjo, Sales Manager

Vragen? Neem gelijk contact met ons op.
Bel mij of plan een gratis advies gesprek in.

+31617718442